Feståret på Skogis

Skogis – studentkåren med anrika traditioner

Skogisstudentkår har haft sittningar(pubkvällar, fester etc) sen innan den förste Sånganföraren Lars Carlsson (verksam 1905-1906) höll i taktpinnen. Det har utvecklats med Klubbmästare (Toastmaster) som har sett till att vett och etikett har hållits efter samt att glasen varit fyllda. Den första Klubbmästaren var Nils Eckerbom (verksam 1907-1908) och sen han har Skogis alltid haft en Klubbmästare som har tillsammans med en Sånganförare sett till att Skogis sittningstraditioner har hållits vid liv, även om små modifikationer har skett för att kunna vara verksamma till nutiden.

Skogissittningar är väldigt speciella, egna snapsvisor, traditioner etc men det är det som är väldigt unikt och värdefullt för oss, precis som vår anrika skogisväst är.
Så om du är nyfiken på hur våra sittningar ser ut och går till är du mer än välkommen!
Kontakta oss på klubbmasteriet@skogisstudentkar.se för att få tag i biljetter och mer information!

Traditionella Skogissittningar

Infosittningen

Sittningen för den nyblivne skogisen som vill veta hur det går till! Vid slutet av insparksperioden bjuds ettorna på en sittning med far- och farfarskursarna för att lära sig hur man gör på våra traditionella sittningar. Sittningen är bara till för årskurserna 1-3, eftersläppet är alla välkomna men skynda, det fylls snabbt!

(Månadsskiftet augusti/september)

 

Välkomstsittningen
Här välkomnas ettorna på en av våra största sittningar under året! Håll på etiketten, förutom studenter är lärare, professorer och annan personal från Skogis med på den här sittningen. Dela traditionerna med lärarna, äldrekursare och yngrekursare! Rolig tillställning men än bättre eftersläpp!
(Slutet av september)

 

Jaktmiddagen
En tillställning till jaktens, jakthistoriernas och jägarnas ära. Självklart är även den som inte själv jagar glatt välkommen till en av festårets höjdpunkter! En mycket populär sittning där Jaktvårdsföreningen står för spex och tal. Oherhört populär sittning bland de äldre! Oslagbart eftersläpp!
(Månadsskiftet oktober/november)

 

Julmiddagen
En lugnare tillställning där vi tar en glögg, äter god mat och sällskapar med vännerna inför den stundande julen. Men låt dig inte luras av lugnet,när småtimmarna kommer är stämningen uppe i taket (i vårat kårhus är det högt, mycket högt)!
(December)

 

Skiftesnatta
Då snödrivorna ligger djupa och vintern är som kallast äger Skiftesnatta rum. Skogis salar fylls av spänd förväntan, skrålande sång och lockande mystik. Det är natten då djuren talar, himlar faller ner och uråldriga riter väcks till liv. Det är natten då allt kan hända. Mycket populär eftersläpp!
(Februari)

 

Vinterspelssittning
Efter en dag i Vinterspelens tecken samlas vi runt borden där segrarna och de nyblivna Storskogisarna firas! Första årets Klubbmästare och Sånganförare får ta på sig sina nya roller för första gången! Inget som skall underskattas! Populärt eftersläpp!
(Februari/mars) ‘

Västsittning

Med vår i luften beger sig ettorna till sin alldeles egna sittning. Där får de med stolthet bära sin jägmästarväst för första gången, njuta av gemenskapen och sluta upp bakom sitt bidrag till Skogis anrika historia. Sittningen är bara till för första året, eftersläppet är öppet för alla och ett ypperligt tillfälle för att festa en sista gång på Skogis innan sommaren alla resor!
(April/maj)

 

Övriga Event

Skogis anordnar event då även icke-skogsar är varmt välkomna att delta!

All-in Pubrundan
All-in består av en grupp som representanter från campus alla Studentpubar; Origo, Villan, E-puben, NH och Skogis. En gång per termin anordnar det en pubrunda där det ingår mat samt dryck för bara 150 kr*. Roligare får du inte en vardagskväll under terminen! Håll utkik på era kårpubar då när det väl blir dags, begränsat antal platser till eventet!
(Varierar)
*Priset är hämtat från 2012 år upplaga.

Älgjägarmiddagen
Middagen för de jägare som är med i JVF (Kåren JaktVårdsFörening) och deltagit minst i två gemensamhetsjakter på älg. Bara för Kårmedlemmar.
Denna kväll går jakthistorierna varma precis som förtäring av rökig guldaktig dryck. Färska som erfarna jägare får njuta av god mat samt utvärdera Jaktsäsongen som varit, mycket trevlig kväll anordnad av JVF tillsammans med KM.
(Februari)

Irish-Pub
Vem tycker inte om att fira S:t Patricksday? Vem vet varför Irländarna firar honom?
Tillsammans med Tandläkarprogrammet skapar vi en middag för att fira S:t Patricksday.
En mycket trevlig afton där hela campus är bjudna, biljetter säljs via Tandläkarprogrammet och på SLU (Skogis Universitet). En ypperligt tillfälle att träffa nya människor!
(Runtomkring S:t Patricksday)