Att tänka på

Det finns mycket att tänka på som ny student: Var ska man bo? Vad ska man göra för att registreras på första kursen? Var ligger universitetet? Hur hittar man till uppropet? Hur söker man studiestöd från CSN? Hur blir man medlem i studentkåren?

Det första du bör göra om du tackat ja till en erbjuden plats på jägmästarprogrammet i Umeå är att se till att du har någonstans att bo i mitten på augusti då terminen brukar börja. Det finns flera hyresvärdar i Umeå och många olika områden att välja mellan. AB Bostaden är det komunala bostadsbolaget och även det största. Om man har dryga året kötid brukar det inte vara några större problem att få tag på ett studentrum hos Bostaden. Om man däremot är ute efter något större måste man vara ute i god tid. Läs mer bostadssökartips under fliken Skaffa bostad.

För att registreras på första kursen och därmed programmet måste du dyka upp på uppropet första dagen. Om du skulle få förhinder måste kontakta studiehandläggaren.

Universitetet hittar du på adressen Skogsmarksgränd 17, 90736 Umeå. SLU ligger på en egen del av Umeå Campus, den östra delen. Se karta.

Visa Skogsmarksgränd 17 på en större karta

Bild1

Uppropet brukar vara i Aulan, också känd som PO Bäckströms Sal. Aulan ligger i sydöstra hörnet av byggnaden ovanför studentmatsalen, Åteln. Det kommer vara skyltat.

Glöm för all del inte att söka studiemedel från CSN! Tänk på att din ansökan måste handläggas och att du kanske måste vänta på den första utbetalningen. Du kan inte förvänta dig att få dina pengar förrän du är registrerad på din första kurs och det kan ta upp emot en vecka från kursstart. Om det skulle dra ut på tiden får du gärna kontakta kårens Studieråd som då kan påpeka för fakulteten att de är sena med registreringen. (Är fakultet ett nytt ord för dig? Kolla gärna igenom vår ordlista över akademiska ord.)

Medlem i kåren blir man efter insparken, information om medlemskap kommer mer information om av faddrarna.