Ny student

Välkommen till skogsvetarprogrammet

Det finns mycket att tänka på som ny student: Var ska man bo? Vad ska man göra för att registreras på första kursen? Var ligger universitetet? Hur hittar man till uppropet? Hur söker man studiestöd från CSN? Hur blir man medlem i studentkåren?

Det första du bör göra om du tackat ja till en erbjuden plats på skogsvetarprogrammet i Umeå är att se till att du har någonstans att bo då terminen börja. Det finns flera hyresvärdar i Umeå och många olika områden att välja mellan.

 AB Bostaden är det komunala bostadsbolaget och även det största. Om man har dryga året kötid brukar det inte vara några större problem att få tag på ett studentrum hos dem. Om man däremot är ute efter något större måste man vara ute i god tid.

Om du inte får tag i en bostad har kåren två stycken tillfäliga uthyrningslägenheter som går att hyra ifall de är lediga läs mer på Hyra bostad

För att registreras på första kursen och därmed programmet måste du dyka upp på uppropet första dagen. Om du skulle få förhinder måste du kontakta studiehandläggaren

Länk till SLU's information till NY student

Universitetet hittar du på adressen Skogsmarksgränd 17, 90736 Umeå. SLU ligger på en egen del av Umeå Campus, den östra delen.

Hoppas du kommer trivas på skogsvetarprogrammet!